Druivenras/vinificatie
De Rattlesnake is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden op het Constantialandgoed. Een frisse kustbries koelt de wijnstokken af, waardoor de druiven een zuurgraad behouden een een fruitig karakter. De wijn wordt gedurende 9 maanden gefermenteerd en gerijpt in een combinatie van grote Franse eikenhouten vaten (80%, waarvan 20% nieuw) en betonnen vaten (20%).
Proefnotitie
Het terroir is direct zichtbaar in het
glas. Witte nectarine, grapefruit en Kaapse kruisbes gaan hand in hand zowel qua geur als smaak. Zuren en kruidige tonen vormen de ruggengraat en domineren in de mond. Een
aanhoudende minerale afdronk maakt de ervaring compleet. Hoewel prachtig in
balans , is deze wijn nog volop in ontwikkeling. Nu drinken,
maar je kan deze wijn ook makkelijk nog 3-5 jaar bewaren.
Wijn/spijs
Deze wijn komt goed tot zijn recht bij gerechten met schaal- en schelpdieren, een thaise curry met citroengras of een hartige tart tatin.