Skip to main content
Prunotto Barbera Bansella Nizza

Prunotto Barbera Bansella Nizza

Druivenras/vinificatie
De druiven die worden geoogst uit het Nizza-gebied, bekend als het beste terroir voor Barbera dankzij de karakteristieke leem- en zandrijke bodems, worden naar de kelder gebracht, ontsteeld en voorzichtig geperst. Nizza heeft een DOCG-status, de hoogste kwalificatie voor Italiaanse wijnen. Dit staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita en garandeert dat de wijn aan strenge kwaliteitsnormen voldoet en uit een specifiek geografisch gebied komt.

De druiven weken zes dagen op de schillen bij temperaturen tot 28°C, een bereik gekozen om de delicate aroma's en frisheid van de druif te behouden. Zowel de alcoholische als de melkzuurgisting, een proces dat de zuurgraad van de wijn verzacht, worden voor het begin van de winter voltooid. Daarna rijpt de wijn twaalf maanden in tweede- en derdevuls barriques voordat hij wordt gebotteld.

Proefnotitie
Bansella heeft een intense robijnrode kleur. De neus is rijk en fruitig, met tonen van donker fruit, bloemen en een vleugje drop. De smaak is soepel, met een uitstekende balans tussen frisheid en zuurgraad, kenmerkend voor de Barbera-druif. 

Wijn/spijs
Past uitstekend bij gegrild rood vlees, zoals biefstuk, ook heerlijk in combinatie met gestoofde lamsbout.

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Piemonte
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    15
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2021
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite