Skip to main content
Poggio Landi Rosso di Montalcino Dievole (bio)

Poggio Landi Rosso di Montalcino Dievole (bio)

Druivenrassen en vinificatie
Deze wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese druiven. 
De druiven groeien op een hoogte van 180 - 500 meter boven zeeniveau op een bodem die vooral uit klein bestaat.
De traditionele vinificatie vind plaats met een spontane vergisting gedurende 15 dagen. Daarna rijpt de wijn nog 12 maanden in Frans eiken vaten.  De wijn verfijnt zich door nog minimaal 3 maanden in de fles te rijpen.

Proefnotitie
Deze Rosso di Montalcino is een fruitige, frisse en zeer elegante wijn. De florale aroma's met hints van rode bosvruchten maken het geheel af. De elegante wijn is zeer goed in balans. De afdronk is rond en aanhoudend.
Wijn/spijs
De wijn is fantastisch bij pasta gerechten, salami, ham en vlees.
Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Toscane
  • Deelgebied
    Montalcino
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    13.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2021
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Ja
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6
This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite