Skip to main content
De Klep Collab Over de Grens

De Klep Collab Over de Grens

 Hoppy Weizen 5.8%  

Stel je voor, een bier dat de essentie vangt van samenwerking en avontuur, gebrouwen door drie kameraden uit de bierwereld die hun krachten bundelen voor een uniek project. Dat is precies wat er gebeurde toen De Klep samenkwam met de vakmensen van Bierbrouwerij Wentersch en Stanislaus Brewskovitch voor een buitengewone biercreatie. Deze collaboratie, geboren uit de 12-Provinciën Hop Tour en onder de vleugels van Hollands Hophuis in samenspraak met Brouw Magazine, is een ode aan de grenzeloze mogelijkheden die ontstaan wanneer passie, expertise en een vleugje rivaliteit over de regionale grenzen heen hand in hand gaan.

Geïnspireerd door hun gedeelde ligging aan de grens met Duitsland, kozen onze helden voor een Hopfenweizen; een knipoog naar het traditionele, maar met een draai die alleen zij konden bedenken. Door het samenvoegen van drie verschillende Duitse hopsoorten, gaven ze dit brouwsel een karakter dat even uniek is als hun gedeelde geschiedenis. Ze doopten het 'Grensgeval', een speelse verwijzing naar hun locaties en de vloeiende samensmelting van culturen en smaken die dit bier belichaamt.

De smaak van 'Grensgeval' is een reis op zich. Het opent met Merkur, een bitterhop die het bier een robuuste basis geeft, versterkt door een opmerkelijk hoog alfazuurgehalte. Dit zet de toon voor een avontuur dat zich ontvouwt met elke slok. Dan, als een plotwending in een goed verhaal, explodeert Tango op het toneel. Deze aromahop brengt een explosie van fruitige aroma's die dansen in je mond - denk aan de zoetheid van mango, de exotische verleiding van passievrucht, en een sprankje citrus, waardoor elke slok een ontdekkingsreis wordt naar verre oorden.

Maar geen verhaal is compleet zonder een verrassende wending, en dat is waar Lilly schittert. Deze zeldzaam geteelde aromahop voegt een laag van complexiteit toe met zijn subtiele fruitige tonen van rode bessen en rood fruit, afgewerkt met een zachte hint van citrus. Samen vormen deze hopsoorten een smaakprofiel dat rijk, gelaagd en onmiskenbaar verfrissend is. Elk element werkt in harmonie samen om een bierervaring te creëren die zowel vertrouwd als verrassend nieuw voelt.

'Grensgeval' is niet zomaar een bier; het is een verhaal van vriendschap, innovatie en de pure vreugde van het verkennen van nieuwe smaakhorizonten. Proost op een brouwsel dat de grenzen van traditioneel bier durft te overschrijden!

Specificaties
 • Land
  Nederland
  Nederland
 • Alcohol
  5.8
 • Volume
  0.33
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Nee
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  Kroonkurk
 • Verpakking hoeveelheid
  24
Welkom bij Wijnhuis Sonsbeek
Ben je ouder dan 18?

  This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite