Diverse gegrilde koude worst van de BBQ, gebakken aardappelsalade en worteltjes gekookt in jus d’orange.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de aardappelsalade:
700 gr. Voorgekookte krieltjes
1 flinke sjalot
1/2 el uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
3 el mayonaise
2 el gehakte bieslook
zout en peper

Voor de wortelen:
500 gr wortelen
sap van drie perssinaasappels
1 steranijs
zout

Voor de worsten:
Diverse soorten worst, voor de bbq.

Bereiding:

Voor de aardappelsalade:
Meng de uienpoeder, knoflookpoeder en aardappelen door elkaar. Bak ze goudbruin in olijfolie. Snijd de sjalot ragfijn en voeg deze 3 minuten voordat de aardappelen klaar zijn toe en laat kort meebakken. Niet te vroeg erbij doen, dan verbranden de stukjes sjalot voordat de aardappelen gaar zijn. Laat afkoelen. Snijd de bieslook fijn en zet ze klaar in een bakje. Als de aardappelen afgekoeld zijn, mengen we de mayonaise en de bieslook erdoor. Voorzichtig scheppen, zorg dat de aardappeltjes heel blijven. Breng op smaak met peper en zout. Zet een uur weg.

Voor de wortelen:
Snijd de wortelen in gelijke stukjes. Zet op het vuur met de jus d’orange, steranijs en een snuf zout. Kook de wortelen beetgaar. Giet ze af en voeg een klontje roomboter toe.

Voor de worsten:
Grill de worsten op het houtskoolvuur en laat afkoelen. Snijd de worsten in plakjes.

Schep de salade op een grote schaal. Drapeer de plakjes worst er aan de ene kant langs, de worteltjes aan de andere kant.

Serveer hier een koud glas Le Rosé van Paul Mas bij, eet smakelijk en prosit!

Ab Tamis, chef kok van De Wijnproevers.